pasiasty.pl ::Przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne - zupa fasolowa 2

Przepisy kulinarne
Zupy


Zupa fasolowa 2:


Kategoria: Zupy
Składniki:
biała fasola
boczek
cebula
czosnek
przecier pomidorowy
sól
pieprz
majeranek
chili
kostka rosołowa
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz

Fasolka teraz świeża, więc opłukać, zalać woda i gotować ok. godziny w miedzy czasie podsmażyć boczek pokrojony w kostkę taka większą i wrzucić do fasolki tak 15 minut przed końcem gotowania do tego podsmażona cebulka i ząbek czosnku jak fasolka będzie miękka, to do tego wszystkiego tak 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, majeranek i odrobinę ostrej papryki ja do fasolki wrzucam jeszcze kostkę rosołową, listek laurowy, ziele [ze 2 ziarnka] i pieprz czarny